I. BRIARD CUP ´ 99


21. srpna 1999 se na kynologickém cvičišti v malém a sympatickém městečku na úpatí Beskyd, jakým Frýdlant nad Ostravicí bezesporu je, konal I. ročník závodů briardů BRIARD CUP ´ 99.

Po určitých změnách v pravidlech ČKS to nebyl závod se zapsáním zkoušky, ale zkoušky s ručením pořadí, což byla určitá technická zvláštnost. Tento „závod“ byl uspořádán dle mezinárodního zkušebního řádu IPO, v kategoriích IPO III  a IPO I/II. Sobotní ráno se sešlo osm briardů a dva němečtí ovčáci, kteří si chtěli složit zkoušku IPO I. Do kategorie IPO III překvapivě nastoupili čtyři briardi a do kategorie IPO I/II také čtyři. Úroveň jednotlivých výkonů ponechám tentokrát bez komentáře a na zvážení každého startujícího, ale samozřejmě musím poukázat na přísnější měřítko pana rozhodčího G. Schindlera, který dva předcházející roky posuzoval Mistrovství republiky dle IPO III. Důležité bylo se setkat, zazávodit si a předat si zkušenosti z výcviku s našimi chlupáči. V tomto duchu jsme strávili příjemný víkend především s našimi kolegy ze Slovenska a Německa. Ze Slovenského briard klubu to byli čtyři startující v čele se Sylvií Brabcovou a jedna startující z Německa.
Samozřejmě nesmím opomenout milou návštěvu pana Norberta Haaga, který se přijel těch více než 1200 km „jen podívat“, neboť jeho fena se momentálně starala o svá štěňátka.
Za tyto příjemně strávené dny a jejich milou návštěvu dík!

A na závěr vítězové:

kat. IPO I/II Martina Klinzing-Pleuger (BCD)
LIVIA de l´Avenue du Miel
s body 86 / 84 / 73

kat. IPO III Táňa Holešová (BK ČR)
BEST Alanco
s body 92 / 96 / 87

 

Vítěz I. Briard Cupu- Best Alanco